مغز استخوان نوعی بافت اسفنجی در مرکز استخوان ها است. مغز استخوان حیواناتی مانند گاو، بره و گوزن ممکن است فوایدی مانند کاهش التهاب و ارتقای سلامت مفاصل داشته باشد.
مغز استخوان عنصری است که هزاران سال است در سراسر جهان از آن لذت می برند.
اخیراً در رستوران ها و غذاخوری های مد روز به یک غذای لذیذ تبدیل شده است.
همچنین به دلیل خواص مغذی فوقالعاده و فواید فراوان، در محافل سلامتی و تناسب اندام مورد توجه قرار گرفته است.
این مقاله به بررسی تغذیه و فواید مغز استخوان می پردازد و به شما می گوید که چگونه آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مغز استخوان نوعی بافت اسفنجی در مرکز استخوان ها است. بیشتر در ستون فقرات، لگن و استخوان های ران متمرکز است.
حاوی سلول های بنیادی است که به گلبول های قرمز، گلبول های سفید یا پلاکت ها تبدیل می شوند که در انتقال اکسیژن، عملکرد سیستم ایمنی و لخته شدن خون نقش دارند.
مغز استخوان حیواناتی مانند گاو، بره، کاریبو و گوزن معمولا در بسیاری از انواع غذاها مصرف می شود.
طعمی غنی و کمی شیرین با بافتی صاف دارد و اغلب در کنار نان تست سرو می شود یا به عنوان پایه سوپ استفاده می شود.
از مغز استخوان برای تهیه آبگوشت استخوان یا پخش کردن روی نان، سبزیجات برشته یا غذاهای گوشتی نیز می توان استفاده کرد.
مغز استخوان حاوی مقدار مناسبی کالری و چربی و همچنین مقادیر کمی از مواد مغذی مانند پروتئین و ویتامین B12 است.
به عنوان مثال، یک قاشق غذاخوری (14 گرم) مغز استخوان گاو خام :
مغز استخوان مقدار کمی از ویتامین های B اسید پانتوتنیک، تیامین و بیوتین را فراهم می کند که برای فرآیندهای مهم بدن از جمله تولید انرژی مورد نیاز است..
همچنین سرشار از کلاژن، فراوان ترین پروتئین در بدن شما است. تصور می شود که مکمل رژیم غذایی با کلاژن باعث ارتقای سلامت پوست و کاهش درد مفاصل می شود.
علاوه بر این، مغز استخوان تولید شده از گاو، بز، گوسفند و گوزن حاوی اسید لینولئیک مزدوج (CLA)، نوعی چربی است که میتواند التهاب را کاهش داده و عملکرد ایمنی را تقویت کند.
اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما تصور میشود که مغز استخوان چندین ترکیب کلیدی دیگر از جمله گلیسین، گلوکزامین و کندرویتین را نیز فراهم میکند.
اگرچه هیچ مطالعه ای به طور مستقیم اثرات مصرف مغز استخوان را ارزیابی نمی کند، تحقیقات زیادی در مورد مزایای سلامتی اجزای آن در دسترس است.
به طور خاص، کلاژن، گلیسین، گلوکزامین و اسید لینولئیک کونژوگه به طور گسترده برای اثرات بالقوه آنها بر سلامت مورد مطالعه قرار گرفته است.
تصور می شود که چندین ترکیب در مغز استخوان سلامت مفاصل را بهینه می کند.
به عنوان مثال، گلوکزامین ترکیبی است که در غضروف یافت می شود و اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای آرتروز به دلیل توانایی آن در کاهش التهاب و تسکین درد مفاصل استفاده می شود.
کلاژن می تواند از تولید غضروف مفصل برای کمک به حفظ عملکرد مفاصل نیز پشتیبانی کند.
در یک مطالعه 6 ماهه بر روی 147 ورزشکار، مصرف مکمل 10 گرم کلاژن در روز به طور قابل توجهی درد مفاصل مرتبط با فعالیت را کاهش داد.
اگرچه التهاب کوتاهمدت بخش مهمی از سیستم دفاعی بدن شما است، اما تصور میشود التهاب مزمن به بیماریهایی مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان کمک میکند.
گلایسین، نوعی پروتئین موجود در مغز استخوان، خواص ضد التهابی قدرتمندی را در مطالعات متعدد در لوله آزمایش نشان داده است و ممکن است به کاهش التهاب در بدن شما کمک کند.
اسید لینولئیک مزدوج (CLA)، ترکیب دیگری در مغز استخوان، مشخص شده است که چندین نشانگر التهاب را در خون نیز کاهش می دهد.
بر اساس یک مطالعه 2 هفته ای روی 23 مرد، مصرف 5.6 گرم CLA در روز به طور موثر سطوح پروتئین های خاص درگیر در التهاب، از جمله فاکتور نکروز تومور آلفا و پروتئین واکنشی C را کاهش داد.
مغز استخوان همچنین حاوی آدیپونکتین، نوعی هورمون پروتئینی است که نقش مرکزی در تنظیم التهاب و عملکرد سیستم ایمنی دارد.
کلاژن نوعی پروتئین است که در بدن شما یافت می شود و نقش مهمی در سلامت پوست دارد.
یک مطالعه 8 هفته ای روی 69 زن نشان داد که مکمل 2.5 تا 5 گرم کلاژن به بهبود خاصیت ارتجاعی و هیدراتاسیون پوست کمک می کند.
به طور مشابه، یک مطالعه روی موش ها مشاهده کرد که درمان با کلاژن به مدت 8 هفته باعث افزایش محتوای کلاژن و فعالیت آنتی اکسیدانی در پوست می شود که می تواند به محافظت در برابر آسیب پوست و پیری کمک کند.
توجه داشته باشید که تمام مطالعات فوق با استفاده از مکمل های حاوی مقادیر متمرکزی از ترکیبات فردی موجود در مغز استخوان انجام شد.
تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا مصرف مغز استخوان به خودی خود ممکن است مزایای سلامتی مشابهی داشته باشد، مورد نیاز است.
مغز استخوان را می توان از بازارهای کشاورزان و قصابی ها خریداری کرد.
تقریباً میتوانید از استخوانهای هر حیوانی استفاده کنید، اما مغز استخوان گاو به دلیل اندازه استخوانها و در دسترس بودن گسترده، انتخاب عالی برای مبتدیان است.
برخی از محبوب ترین منابع مغز استخوان عبارتند از:
اگر قصد دارید از مغز استخوان خود به عنوان پایه ای برای آبگوشت یا سوپ استخوان استفاده کنید، می توانید به جای استخراج جداگانه مغز استخوان، از کل استخوان در دستور غذای خود استفاده کنید.
همچنین میتوانید از قصاب بخواهید که استخوانها را برای شما تقسیم کند، که اگر قصد دارید آن را مستقیماً از استخوان پس از برشته کردن بخورید، میتواند مقدار قابل توجهی در زمان و تلاش صرفهجویی کند.
برای تهیه مغز استخوان، استخوانها را در فری با دمای 450 درجه فارنهایت (232 درجه سانتیگراد) قرار دهید و حدود 15 دقیقه تفت دهید. مغز استخوان را می توان بعد از پختن خارج کرد.
اغلب با نان تست و مارمالاد سرو می شود. همچنین می توان آن را روی غذاهای مورد علاقه شما، از جمله گوشت، نان، سبزیجات برشته و غیره پخش کرد.
آبگوشت استخوان نیز رایج است که با جوشاندن استخوان ها به مدت 24 تا 48 ساعت برای استخراج مواد مغذی و ترکیبات مفید موجود در استخوان و مغز استخوان ساخته می شود.
ناگفته نماند، مکملهای آبگوشت استخوان به شکل مایع، پودر و کپسول برای جایگزینی سریع و راحت برای مصرف مغز استخوان مستقیماً از استخوان هستند. شما می توانید این محصولات را به صورت محلی یا آنلاین پیدا کنید.
مغز استخوان حاوی چندین ترکیب تقویت کننده سلامتی از جمله کلاژن، اسید لینولئیک کونژوگه، گلیسین و گلوکزامین است.
در حالی که تحقیقات در مورد مزایای سلامتی خود مغز استخوان محدود است، این ترکیبات با کاهش التهاب، سلامت بهتر پوست و بهبود عملکرد مفاصل مرتبط هستند.
کامنتی ثبت نشده است
ارسال نظر