راهکارهای مختلفی وجود دارد که به افزایش تولید این ماده در بدن کمک می نماید که در مطلب زیر به معرفی آنها می پردازیم .
نیترات نوعی ماده شیمیایی است که در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می شود که به طور طبیعی در سبزیجاتی نظیر چغندر، کرفس، شاهی، کاهو و اسفناج وجود دارد. برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف سبزیجات حاوی نیترات می توانند همانند دارو، فشار خون را تنظیم نمایند همچنین شواهد قوی مبنی بر بهبود عملکرد ورزشی با مصرف چغندر به دلیل افزایش سطح نیتریک اکسید وجود دارد.
برخی از افراد به دلیل اثر نیترات در سرطان زایی از مصرف مواد غذایی حاوی نیترات خودداری می نمایند البته باید گفت که نیترات سدیم که به عنوان نگهدارنده به گوشت های فرآوری شده اضافه می شود، برای سلامتی مضر است زیرا به نیتروزآمین تبدیل شده و احتمال سرطان را افزایش می دهد. ویتامین C موجود در سبزیجات حاوی نیترات مانع از تبدیل نیترات به نیتروز می شود بنابراین نیترات موجود در سبزیجات نه تنها خطرناک نیست بلکه با افزایش سطح نیتریک اکسید در سلامتی موثر است.
از نظر شیمیایی نیتریک اکسید مولکول ناپایداری است که به سرعت تجزیه می شود. مصرف آنتی اکسیدان ها به افزایش پایداری نیتریک اکسید و جلوگیری از تخریب آن کمک می نماید. مصرف میوه، سبزیجات، مغزها و دانه ها به تامین آنتی اکسیدان ها کمک می نمایند.
مطالعات نشان داده اند که دریافت پیش سازهای نیتریک اکسید مانند نیترات یا سیترولین به همراه آنتی اکسیدان هایی نظیر ویتامینC ، ویتامین E و پلی فنول ها در حفظ این مولکول موثر است.
مکمل های غذایی نظیر ال- آرژنین و سیترولین پیش ساز نیتریک اکسید هستند. مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل ال آرژنین به دلیل تحریک تولید نیتریک اکسید در کاهش فشار خون موثر است.
ال- سیترولین نوعی اسید آمینه غیر ضروری است که در بدن تولید می شود و پیش ساز اسید آمینه آرژنین است. مصرف آن در افزایش غلظت خونی آرژنین موثرتر از مصرف مکمل آرژنین به تنهایی است.
باکتری های خاصی در بزاق دهان وجود دارند که نیترات را به نیتریک اکسید تبدیل می نمایند. استفاده از دهان شویه ها با از بین بردن این باکتری ها مانع از تولید نیتریک اکسید می شوند. بهتر است برای جلوگیری از کاهش تولید نیتریک اکسید در بدن در استفاده از دهان شویه ها زیاده روی نکنید.
اختلال در فعالیت سلول های اندوتلیال باعث کاهش تولید نیتریک اکسید می گردد. ورزش منظم با بهبود فعالیت این سلول ها نقش موثری در افزایش تولید نیتریک اکسید دارد. همچنین ورزش منظم با تقویت فعالیت آنتی اکسیدان ها مانع از تجزیه نیتریک اکسید می شود. بنابر این برای افزایش تولید نیتریک اکسید در بدن روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش نمایید.
کامنتی ثبت نشده است
ارسال نظر